Viert u 25 jaar HL7 Nederland mee?

Viert u 25 jaar HL7 Nederland mee?

Donderdag 9 november vieren wij 25 jaar HL7 Nederland. Er is veel gebeurd sinds de eerste HL7 berichten binnen ziekenhuizen werden uitgewisseld, de zogenaamde HL7 ADT berichten, waarmee alle systemen in ziekenhuizen op de hoogte werden gehouden van veranderingen in de status van een patiënt. Destijds revolutionair, nu niet meer weg te denken uit het zorglandschap. De viering van ons jubileum is niet alleen een mooi moment om terug te kijken en om onze successen te vieren, maar natuurlijk ook om vooruit te kijken. Dit doen we graag met u en enkele prominente sprekers die we hebben uitgenodigd om in te gaan op het belang van, en hun visie op HL7. Schrijf u direct in en vier met ons mee!

Succes van HL7

25 jaar geleden stond de informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals nog in de kinderschoenen. Communicatie gebeurde voornamelijk schriftelijk en mondeling (telefonisch). Met alle gevolgen van dien voor de patiënt door vertraging, omissies, filtering, (type)fouten, misinterpretatie etc. Hierin zijn sindsdien echter fenomenale slagen gemaakt, allemaal gebruikmakend van de verschillende standaarden in de HL7-familie.

Kwaliteit van de zorg

Inmiddels ‘volgt’ gestructureerde informatie-overdracht de patiënt. Hergebruik van informatie wordt mogelijk gemaakt in de grote variëteit van zorginformatiesystemen en de betekenis van de informatie wordt in stand gehouden om misinterpretatie te voorkomen. Daarmee is de kwaliteit van de gezondheidszorg enorm verbeterd. HL7 is zo met recht dé standaard voor informatie-uitwisseling in de zorg geworden.

Toekomst van HL7

Maar hoe zorgen we dat HL7 standaarden ook in de toekomst de gewenste innovaties in de zorg blijven ondersteunen? We hebben enkele van onze belangrijkste stakeholders uitgenodigd om hun visie hierop met ons te delen:

 1. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en voorzitter van het Informatieberaad Zorg
 2. David Voetelink, bestuurslid van het Erasmus MC en lid van de Stuurgroep Registratie aan de Bron van de ziekenhuizen
 3. Lies van Gennip, directeur van Nictiz, het landelijk expertisecentrum voor ICT in de zorg
 4. Marc Sterenberg, directeur van RVC B.V. en voorzitter van OIZ, de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg

Samen met hen willen we met u graag de discussie aangaan over wat HL7 Nederland uniek en succesvol maakt, nu en in de toekomst. Aansluitend heffen wij natuurlijk het glas en sluiten we de dag af met een diner-evenement.

Kijk mee onder de motorkap

Wanneer u van plan bent het jubileum bij te wonen, overweegt u dan ook om vanaf het begin van de dag de inspirerende sfeer van de HL7 Nederland Working Group Meeting mee te maken: de machinekamer waar het echte werk rondom standaardisatie van informatie-uitwisseling in de zorg wordt uitgevoerd en kennis over de meest relevante actuele ontwikkelingen wordt gedeeld.

Schrijf u snel in

Als u zich vóór 1 oktober inschrijft komt u in aanmerking voor korting. We heten u op 9 november van harte welkom bij ons jubileum.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

 • Stichting HL7 Nederland
  Willem Barentszstraat 1
  3902 DE VEENENDAAL
  +31 (0)318 - 548869
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.