Zorg dit najaar voor je HL7 opleiding!

Zorg dit najaar voor je HL7 opleiding!

HL7 Nederland biedt dit najaar diverse cursussen aan, die u kunnen helpen uw interoperabiliteitsproblematiek op te lossen. Mede door de MedMij en VIPP programma’s zit de belangstelling voor FHIR duidelijk in de lift; we bieden om die reden dan ook naast een HL7 versie 2 cursus twee verschillende FHIR cursussen aan. Zie hiervoor onze opleidingskalender of de volledige opleidingsfolder.

HL7 FHIR d.d. 3 en 4 oktober 2017

HL7 FHIR is een nieuwe, op open web API standaarden gebaseerde, standaard voor het uitwisselen van zorggegevens. FHIR biedt een gestandaardiseerde set medische modellen die eenvoudig via REST uitgewisseld kunnen worden met bestaande EPDs, apparatuur en cloud-gebaseerde opslagdiensten. Dit maakt het mogelijk gegevens via een API aan derden ter beschikking te stellen, waar ontwikkelaars van applets en websites weer gebruik van kunnen maken. FHIR wordt in Nederland o.a. toegepast voor MedMij en het NFU project ‘registratie aan de bron’ en is onderdeel van het VIPP programma. De FHIR specificatie is dusdanig opgezet dat men na enkele uren lezen er direct mee aan de slag kan. Dit is een hands-on cursus waar je je nu nog voor kunt inschrijven.

HL7 FHIR Profiling d.d. 5 oktober 2017

Het FHIR Profiling mechanisme maakt het mogelijk te beschrijven op welke manier FHIR resources in een bepaalde context gebruikt worden. De cursus biedt een gedetailleerd overzicht van dit profiling mechanisme. De cursus behandelt tevens gerelateerde onderwerpen zoals het validatieproces voor resources en het proces hoe implementatiehandleidingen tot stand komen. De cursus is gericht op hen die verantwoordelijk zijn voor data modellering en conformance, en is zowel gericht op hen die FHIR implementatie gidsen gaan ontwikkelen, als op hen die de specificaties zoals vastgelegd in FHIR implementatie gidsen moeten gaan omzetten in software. Organisaties als de NFU en Nictiz, evenals software leveranciers en (grotere) zorginstellingen ontwikkelen hun eigen FHIR Profiles. Dit is een hands-on cursuswaar je je nu nog voor kunt inschrijven.

HL7 versie 2: Interoperabiliteit binnen zorginstellingen d.d. 10 en 11 oktober 2017

De HL7 versie 2 standaard is en blijft de belangrijkste standaard voor interoperabiliteit tussen systemen binnen zorginstellingen. Deze cursus is primair bestemd voor degenen die direct betrokken zijn bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 V2 berichten. Indien u al praktijkervaring heeft met HL7 v2 dan is dit tevens een gelegenheid die kennis te onderbouwen met een solide theoretische basis. U kunt zich nu voor deze cursus aanmelden.

Zorg Informatie Bouwstenen en CDA/FHIR d.d. 28 november 2017

Diverse zorgpartijen en Nictiz hebben een reeks Zorg Informatie Bouwstenen (ZIBs) gepubliceerd en in beheer genomen. Een ZIB is een relatief klein informatiemodel ontwikkeld met het oog op hergebruik. Deze cursus geeft een overzicht van de kernfunctionaliteiten die ZIBs bieden, beschrijft de diverse ZIBs, evenals de HL7 CDA standaard componenten en/of FHIR resources die nodig zijn voor een succesvolle implementatie. Deze cursus is primair bestemd voor diegenen die te maken krijgen met de implementatie van ZIBs, zij die bij de implementatie daarvan CDA/FHIR gaan gebruiken en/of de impact ervan op hun eigen organisatie(landschap) willen kunnen inschatten. Basiskennis van CDA en FHIR wordt als bekend verondersteld (deze kennis kan indien gewenst worden verkregen via het bekijken van e-learning videos), even als basiskennis van generieke data modelleringsprincipes. U kunt zich nu nog voor deze cursus aanmelden.

Snel aanmelden voor korting

Er zijn nog verschillende studieplekken beschikbaar maar het is van belang zich tijdig voor een cursus aan te melden om van een plek verzekerd te zijn! Voor de laatste twee cursussen geldt bij snelle inschrijving nog een aanzienlijke early-bird korting.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.