Opleidingen

Bij HL7 Opleidingen bent u aan het juiste adres voor alle relevante opleidingen, trainingen en informatiedagen over de HL7 familie van standaarden en de toepassing ervan binnen Nederland. In samenwerking met IHE Nederland bieden wij ook IHE en Dicom trainingen aan als onderdeel van het cursusaanbod.

Kijk op de opleidingskalender voor de het cursusaanbod in de komende periode, of download onze opleidingsbrochure voor een overzicht.

Cursus HL7 FHIR Basics

Cursus HL7 FHIR Basics

Deze 2-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die betrokken bij software-ontwikkeling, technische invulling van implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie. De cursus biedt een diepgaand overzicht van de elementen van de FHIR standaard, en het behandelt het implementatieproces – van XML formaat tot best-practices rond de validatie en opslag van FHIR data structuren.

Lees meer...

Cursus HL7 v2

Cursus HL7 v2

Deze 2-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die direct betrokken zijn bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 Versie 2 berichten. De HL7 Versie 2 standaard heeft als doelstelling interne ziekenhuis workflows te ondersteunen. De cursus is geheel gericht op HL7 Versie 2, doch ook de relatie met HL7 Versie 3 en FHIR zal kort aan de orde komen.

Lees meer...

Cursus HL7 v3 en CDA

Cursus HL7 v3 en CDA

Deze 2-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die de HL7 Versie 3 en CDA (Clinical Document Architecture, een onderdeel van HL7 versie 3) specificaties gaan gebruiken als uitgangspunt voor implementatie, of voor wie kennis van Versie 3 noodzakelijk is voor het beheer van applicaties en koppelingen.

Lees meer...

Interoperabiliteit voor Beleidsmakers

Interoperabiliteit voor Beleidsmakers

Voorafgaand aan de start van een project of programma dat impact heeft op de informatie-uitwisseling binnen een organisatie en/of met andere organisaties is het wenselijk dat alle betrokken beleidsmakers beschikken over basiskennis rondom interoperabiliteit, de te gebruiken interoperabiliteitsstandaarden en de problemen die specifiek bij dit soort projecten naar voren komen.

Lees meer...

Vervolgcursus HL7 FHIR Advanced

Vervolgcursus HL7 FHIR Advanced

Deze 1-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die al implementatie ervaring hebben met de FHIR standaard. Doel van de cursus is implementatie aspecten aan te snijden die niet in de standaard zelf worden beschreven (bijvoorbeeld best practices, error handling, server side implementatie, resource persistentie), en delen van de standaard te behandelen die vaak leiden tot implementatie issues (zoals FHIRPath, resource identificatie, en validatie op basis van profiles en value sets).

Lees meer...

Vervolgcursus HL7 FHIR Profiling

Vervolgcursus HL7 FHIR Profiling

Deze 1-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die verantwoordelijk zijn voor data modellering en conformance, en is zowel gericht op hen die FHIR implementatie gidsen gaan ontwikkelen, als op hen die de specificaties zoals vastgelegd in FHIR implementatie gidsen moeten gaan omzetten in software.

Lees meer...

Zorg Informatie Bouwstenen en CDA/FHIR

Zorg Informatie Bouwstenen en CDA/FHIR

Diverse zorgpartijen en Nictiz hebben een reeks Zorg Informatie Bouwstenen (ZIBs) gepubliceerd en in beheer genomen. Een ZIB is een relatief klein informatiemodel ontwikkeld met het oog op hergebruik. Deze cursus geeft een overzicht van de kernfunctionaliteiten die ZIBs bieden, beschrijft de diverse ZIBs, evenals de HL7 CDA standaard componenten en/of FHIR resources die nodig zijn voor een succesvolle implementatie.

Lees meer...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.