Nieuwe gezichten bij HL7 Nederland

Nieuwe gezichten bij HL7 Nederland

Tijdens de 18e HL7 Nederland WGM hebben twee nieuwe gezichten zichzelf gepresenteerd binnen de organisatie: Marlene Gigase is het nieuwe bestuurslid en Robin van Everdingen is nieuw lid van het kernteam.

Marlene Gigase

HL7 Marlene Gigase

Vanuit mijn drijfveer 'kwaliteit van leven' werk ik al ruim 30 jaar aan de businesskant in de zorgsector. In het bijzonder op het gebied van interoperabiliteit ten behoeve van samenwerking tussen patiënt en zorgverlener en tussen zorgverleners onderling.

HL7 levert internationale open standaarden om interoperabiliteit te realiseren. De ontwikkeling van HL7-FHIR en dan met name de FHIR API’s brengen gegevensuitwisseling nu naar een volgende fase. Mede hierdoor wordt het mogelijk om real-time vanuit je eigen EPD informatie tot je beschikking hebben, ongeacht waar de data zijn opgeslagen. Dit zal de kwaliteit van zorg verder doen toenemen voor zowel cliënt als zorgverlener en de kosten voor gegevensuitwisseling omlaag brengen. Hier zet ik me graag voor in vanuit mijn rol in het bestuur van HL7.

Robin van Everdingen

HL7 Robin van EverdingenMijn naam is Robin van Everdingen en sinds kort onderdeel van het HL7 Kernteam.
Op dit moment ben ik 5,5 jaar werkzaam binnen de Zorg&ICT en word ik het meest enthousiast van interoperabiliteitsvraagstukken.

Binnen mijn huidige functie als Interoperability Expert bij Interoplab, hou ik mij voornamelijk bezig met technische vraagstukken over verschillende standaarden zoals IHE, DICOM en HL7.
Hiernaast geef ik cursussen over Interoperabiliteit en de verschillende standaarden die hierbij komen kijken en werk ik met de Interoplab tooling. Met de Interoplab tooling kunnen zorgsystemen beproefd worden om zo de gegevensuitwisseling te verbeteren.

Ik kijk erg uit naar onderdeel zijn van de HL7 organisatie en om de operationele werkzaamheden die hierbij horen op te pakken.
Ik hoop jullie te zien op de volgende HL7 WGM!

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.