Zorg dit najaar voor je HL7 opleiding!

Zorg dit najaar voor je HL7 opleiding!

HL7 Nederland biedt dit najaar diverse cursussen aan, die u kunnen helpen uw interoperabiliteitsproblematiek op te lossen. Mede door de MedMij en VIPP programma’s zit de belangstelling voor FHIR duidelijk in de lift; we bieden om die reden dan ook naast onze HL7 versie 2  en HL7 CDA cursussen ook twee verschillende FHIR cursussen aan. Zie hiervoor onze opleidingskalender.

HL7 versie 2 d.d. 9 en 10 oktober 2018

De HL7 versie 2 standaard is en blijft de belangrijkste standaard voor interoperabiliteit tussen systemen binnen zorginstellingen. Deze cursus is primair bestemd voor degenen die direct betrokken zijn bij het specificeren, bouwen en implementeren van HL7 v2 berichten. Indien u al praktijkervaring heeft met HL7 v2 dan is dit tevens een gelegenheid die kennis te onderbouwen met een solide theoretische basis. De cursus is geheel gericht op HL7 versie 2; de relaties met FHIR en IHE zullen kort aan de orde komen.

Wilt u zich nog verzekeren van een plaats, schrijft u zich dan nu in!

HL7 FHIR Basics d.d. 30 en 31 oktober 2018

HL7 FHIR is een nieuwe, op open web API standaarden gebaseerde, standaard voor het uitwisselen van zorggegevens. FHIR biedt een gestandaardiseerde set medische modellen die eenvoudig via REST uitgewisseld kunnen worden met bestaande EPDs, apparatuur en cloud-gebaseerde opslagdiensten. Dit maakt het mogelijk gegevens via een API aan derden ter beschikking te stellen, waar ontwikkelaars van applets en websites weer gebruik van kunnen maken. FHIR wordt in Nederland o.a. toegepast voor MedMij en het NFU project ‘registratie aan de bron’ en is onderdeel van het VIPP programma. De FHIR specificatie is dusdanig opgezet dat men na enkele uren lezen er direct mee aan de slag kan.

Dit is een hands-on cursus waar u zich nu nog voor kunt inschrijven.

In company training HL7 FHIR voor ziekenhuizen

Iedereen (denk aan projectmanagers, systeembeheerders, medische ITers) die binnen een ziekenhuissetting te maken krijgt met HL7 FHIR wordt in deze 4-uurs in-house workshop bijgeschoold in de belangrijkste begrippen en ontwikkelingen.

Bij het toegankelijk maken van zorggegevens door de patiënt (via portalen/APIs) wordt naar de FHIR standaard verwezen. Deze 4-uurs workshop is bedoeld voor diegenen die in een ziekenhuis-setting basiskennis over FHIR nodig hebben opdat zij portaal/FHIR projecten op een juiste manier kunnen begeleiden. De cursus biedt een breed overzicht over de FHIR standaard, en beschrijft eveneens de context van het gebruik daarvan in Nederland (denk aan MedMij/VIPP, ZIBs, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de cursus bij uzelf in-house te laten verzorgen.

HL7 CDA d.d. 1 november 2018

Deze 1-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die de CDA (Clinical Document Architecture) specificaties gaan gebruiken als uitgangspunt voor implementatie, of voor wie kennis van CDA noodzakelijk is voor het beheer van applicaties en koppelingen.

De HL7 CDA (e-Documenten) standaard wordt vooral toegepast ter ondersteuning van workflows tussen organisaties, zoals bijvoorbeeld voor PALGA verslagen, diverse rapportages die voortvloeien uit de RIVM screeningsprogramma’s, het NFU programma Registratie aan de Bron en VIPP. Deze cursus biedt een gedegen inzicht in de structuur en werking van de CDA standaard. De cursus biedt inzicht in de kerncomponenten van de standaard, de documentatiestructuur, en welke onderdelen op welke wijze gebruikt kunnen worden. De relatie met ZIBs wordt eveneens besproken.

U kunt zich nu nog voor deze cursus aanmelden.

Snel aanmelden voor korting

Er zijn nog verschillende studieplekken beschikbaar maar het is van belang zich tijdig voor een cursus aan te melden om van een plek verzekerd te zijn! Voor de meeste cursussen geldt bij snelle inschrijving nog een aanzienlijke early-bird korting.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Contact

  • Stichting HL7 Nederland
    Willem Barentszstraat 1
    3902 DE VEENENDAAL
    +31 (0)318 - 548869
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.