Problemen zijn er om samen op te lossen

Problemen zijn er om samen op te lossen

Bij informatie-uitwisseling in de zorg willen zich nog wel eens nieuwe vraagstukken voordoen. We hebben immers allemaal wel eens te maken met introducties van nieuwe diensten en producten, veranderende wet- en regelgeving of nieuwe partners waarmee we informatie willen uitwisselen. Dat kan gevolgen hebben voor de HL7 v2/v3 berichten, HL7 CDA-documenten of HL7 FHIR-profielen die u gebruikt. Weet dat u met dit soort vraagstukken niet alleen staat.

U kunt namelijk gebruik maken van het uitgebreide netwerk en de experts van HL7 Nederland om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

 • Hoe communiceren we bij overdracht of ontslag dat iemand positief is getest voor een besmettelijke ziekte?
 • Hoe maken we onderscheid in waar bepaalde onderdelen van de langdurige zorg gefactureerd moeten worden?
 • Hoe identificeren we buitenlandse patiënten?

HL7 Nederland wil voorkomen dat ieder voor zich een quick fix doorvoert en op die manier de weg naar standaardisatie wordt belemmerd. Dit komt de kwaliteit van informatie-uitwisseling, het gemak van het realiseren van koppelingen en uiteindelijk de kosten van de zorg niet ten goede.

Leg daarom uw vraag voor aan het kernteam van HL7 Nederland. Wij verifiëren snel of het vraagstuk al eerder aan de orde is geweest en er een oplossing is gevonden. We brengen vervolgens partijen en subject matter experts met elkaar in contact om tot een oplossing te komen, om de weg naar standaardisatie te borgen en de oplossingen zowel nationaal als wereldwijd te communiceren.

Met al uw HL7 vragen kunt u terecht bij ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak uw organisatie lid

Als uw organisatie het verbeteren van informatie in de zorg belangrijk vindt, maak uw organisatie dan lid van HL7 Nederland!

MAAK UW ORGANISATIE LID

e-Highlights

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via
e-HighLights - de HL7 Nieuwsbrief.


Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Contact

 • Stichting HL7 Nederland
  Willem Barentszstraat 1
  3902 DE VEENENDAAL
  +31 (0)318 - 548869
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.